Op 15 april 2023 hebben we in de Tabbokerk in Purmerend hebben we ons jaarlijkse Iftarmaaltijd gegeven voor ongeveer 300 gasten.

Ook de burgemeerster van Purmerend en Turkse Consul Generaal van Amsterdam waren aanwezig.

Door de burgemeester van Purmerend werd tevens een mededeling gedaan dat de gemeente Purmerend €45.000  zal schenken voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije, waarvoor we de gemeente Purmerend heel erg dankbaar zijn..

Een gezellige en daarom was het een een zeer geslaagde avond!

Vrijdag 17 februari 2023  hebben wij een geslaagde actie gevoerd, voor de slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië. Wij hebben deegwaar (gözleme) verkocht en de opbrengst hiervan gaat uiteraard volledig naar de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving, die vele slachtoffers heeft geëist.

Er is in totaal een bedrag van €5.000 opgehaald, door verkoop en ook door giften van mensen.

Namens het bestuur: dank jullie wel!

Zaterdag 4 maart 2023 hebben we voor de ingang van Albert Heijn XL in Purmerend, lekkernijen t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije verkocht.

Deze actie heeft iets meer dan €2.900 opgeleverd.

We zijn hier erg blij om en willen iedereen die iets heeft gekocht en heeft bijgedragen ontzettend bedanken!!

 

Cultureel Festij 2022

 

Ontmoet elkaar dit jaar op het Cultureel Festijn, waar cultuur en verschillende culinaire gerechten samen komen in Purmerend!

Eindelijk na een lange pandemie periode, organiseert Stichting Multicultureel Centrum Waterland te Purmerend dit jaar weer een Cultureel Festijn in de week van 26 en 27 Mei 2022. Dit valt samen met de hemelvaartsdag en de goede vrijdag

De stichting is al geruime tijd met de voorbereidingen bezig voor dit unieke festijn, waarin ruimte voor contact wordt gecreëerd, voor mensen om gezellig met elkaar tijd door te brengen, onder genot van lekkernijen.

Het festijn is geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Ook deze keer zijn er weer volop Turkse lekkernijen, naast de geur van het lekkere gemarineerde vlees dat op smaak komt op houtskool, vindt u ter plekke ambachtelijk bereide deegwaren.

Na al het lekkere eten, mag natuurlijk de Turkse thee met Turkish Delight niet ontbreken.

Liefhebbers van zoetigheden, zoals baklava en nog vele andere smaken, zullen niks tekort komen.

Ook kinderen en jongeren kunnen na een lekker hapje hun energie kwijt met diverse spelactiviteiten die gereorganiseerd worden.

Wij hopen u te mogen ontvangen tijdens deze bijzondere gelegenheid, om bruggen te slaan tussen buurtbewoners en bezoekers. Stichting MCC Waterland nodigt hierbij iedereen uit, om deel uit te maken van dit gezellige feest!

Locatie: Jonkheer van Cittersplein 198, Purmerend