Foto album

Ontmoeting PGP en MCC-W - 16 juni 2017

In het kader van een ontmoeting tussen de Protestantse Gemeente en het Multicultureel Centrum Waterland in Purmerend hebben we deel genomen aan een eerste van twee ontmoetingen van “EEN MAAL MET EEN VERHAAL”.
Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat de reformatie begon van wat nu het ‘protestantisme’wordt genoemd. In het jubileumjaar heeft de Protestantste Gemeente in Purmerend (PGP) een paar maaltijden met tafelpraat georganiseerd. In dit kader is er ook een duo-maaltijd georganiseerd met het Multicultureel Centrum Waterland (MCCW).

Vrijdag 16 juni 2017, zijn we met een groepje van het MCCW als gasten ontvangen in de Taborkerk. De vorm is een maaltijd, waarbij een aantal mensen het woord krijgen om een soort tafelpraat te houden van wat voor hen belangrijk is in hun geloof en hun leven. Vanwege de vastenmaand in de Islamitische gemeenschap is afgesproken om na de ontmoeting gezamenlijk terug te lopen naar het gebouw van het Multicultureel centrum en hier het vasten te verbreken met een iftar-maaltijd.
Op 29 september 2017 zal er een vervolg komen waarbij wij de Protestantste Gemeente uitnodigen en na de ontmoeting gezamenlijk naar de Taborkerk lopen en hier een maaltijd nuttigen.